Upute za sprjčavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19

Vijesti

March 7, 2022

Ove upute odnose se na rad ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (dalje u tekstu: vrtić) te ustanova osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja (dalje u tekstu: škola).
Mogućnosti provedbe. Svaka ustanova, ako ima uvjete za to, dužna je provoditi sve preporuke. Ako nema uvjete, dužna ih je prilagoditi uvjetima rada u ustanovi.
Informiranje o uputama. Važno je da roditelji/skrbnici (u daljnjem tekstu: roditelj) i djelatnici budu na vrijeme obaviješteni o ovim uputama. Telefonom ili na drugi primjeren način ustanova obavještava roditelje o sljedećem:
• da ne dolaze u pratnji djeteta/učenika ako imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi koronavirusom,
• da ne dovode dijete/učenika u ustanovu ako:
– ima simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
– ima izrečenu mjeru samoizolacije
– imaju saznanja da je zaraženo koronavirusom.

 

Više pročitajte ovdje:

Propustili ste…

Natječaji za posao !

Natječaji za posao !

Dječji vrtić Vrhovine zapošljava. Objavljeni su natječaji za radna mjesta u Dječjem vrtiću Vrhovine, a više o...

OBAVIJEST – rad vrtića !

OBAVIJEST – rad vrtića !

Kolektivni godišnji odmor za radnike Dječjeg vrtića Vrhovine koristit će se u periodu : od 8. kolovoza do 22. kolovoza...